فلک الافلاک یا دژِ شاپور خواست، با نام قلعه دوازده برجی هم شناخته می شود. این بنا، بر فراز تپه ای مشرف به شهر خرم آباد و در نزدیکی رودخانه، در مرکز شهر قرار گرفته و چشم گیر ترین اثر تاریخی و گردشگری درون این شهر است. تاریخ ساخت این قلعه، به دوره ساسانیان باز می گردد. فلک الافلاک در لغت، به معنای سپهر سپهران است. وسعت تقریبی بنا، ۵۳۰۰ متر مربع، شاملِ ۸۸ برج، دو صحن و ۳۰۰ جان پناه می باشد. ارتفاع بلندترین دیوار تا سطح تپه، ۲۳ متر و مصالح آن، از سنگ، آجر، خشت و ملاط گچ و آهک است. پلان بنا، بصورت هشت ضلعی نا منظم است. این قلعه، به لحاظ موقعیت استراتژیکی خود، در قرن چهارم هجری قمری، به عنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور، در زمان آل بویه در آمد. همچنین خزانه حکومتی خاندان بدر در قرن چهارم هجری قمری و مقر حکومتی اتابکان لر کوچک و والیان لرستان در دوره صفویه تا قاجار و سرآن جام، پادگان نظامی و زندان سیاسی در دوران پهلوی اول و دوم، از مهم ترین کاربردهای قلعه در گذشته محسوب می شود. احداث بنا بر فراز صخره های سنگی و اشراف کامل آن بر دره تاریخی خرم آباد و نیز جاری شدن چشمه پُر آب گلستان از دامنه شمالی تپه، از ویژگی های اصلی بنا به شمار می آیند. این اثر، با شماره ثبت ۸۸۳، به عنوان یکی از آثار ملی ایران، به ثبت رسیده است.
این آبشار، با چشم اندازی زیبا، یکی از آبشارهای زیبای ایران است. ارتفاع آبشار، ۴۸ متر تا نقطه برخورد با زمین است و ۱۰ متر نیز، از آن جا تا وصل شدن به رودخانه سزار می باشد و عرض تاج آبشار، ۲۰ متر می باشد. در بالای آبشار، روبروی ایستگاه، چشمه های پُر آبِ متعددی دیده می شود که پس از گذشتن از ایستگاه قطار، آبشار بیشه را تشکیل می دهند. به علت هم جواری این آبشار با چندین مجموعه زیبا همچون جنگل های پهناور بلوط، روستای بیشه و چشم انداز ایستگاه راه آهن بیشه، می توان آن را یک منطقه گردشگری مناسب دانست. آبشار بیشه، ۴٨اُمین اثر طبیعی است که در ۲۷ اسفند ۱۳۸۷، به عنوان یکی از آثار طبیعی ایران، به ثبت رسیده است.
آبشار آب سفید، معروف به عروس زیبای آبشارهای ایران است. آب این آبشار، از دل تونلی در دل یک کوه سنگی بیرون می آید. ارتفاع آبشار، ۷۰ متر و عرض تاج آن در فصل پُر آبی، حدود ۸ متر می باشد. می توان گفت به علت این که آب آن، بصورت مخلوط با هوا بر اثر برخورد با سنگ ها، به شکل حباب سفید در می آید، به آب سفید معروف شده است. خود آبشار، در دره های تاریک، که در اثر فعالیت های زمین شناختی و فرسایش توسط آب در چند هزار سال بوجود آمده، قرار دارد.
2019 © کلیه حقوق این سایت، متعلق به شرکت مأوا پردازش نوین می باشد.