موج فشان، از پدیده های زیبا و کم نظیر در کشور بوده که در سواحل صخره ای چابهار، می توان از فاصله بسیار نزدیک، این چشم انداز زیبا را مشاهده کرد. علت پدیده موج فشان، وزش بادهای موسمی در ماه های زیادی از سال و در نهایت تولید امواج است که در برخورد با صخره های ساحل، تا ارتفاعِ ۲۰ متر به هوا پرتاب می شود. طول ذرات آب پرتاب شده، بسته به بزرگی موج و فصل سال داشته که در تابستان، اوج زیبایی این پدیده را می توان مشاهده کرد. موج افشان، از پدیده های بی نظیر و بسیار زیباست که دیدگان هر گردشگری را به سوی خود جذب می کند.
این تالاب، بنا به پیشنهاد آقای داد کریم شیخ زاده، که خود بومی محل و از روستای دمبدف است و با کمک اهالی و بودجه شخصی و حمایت وزارت نیرو، با در اختیار گذاشتن دستگاه های کشاورزی، توانست در سال ١۳۶۲ ه.خ، این تالاب را احداث کند و این تالاب، در اوایل احداث و بارندگی خوبی که در محل آن داشت، توانست مدت مدیدی، منطقه را سبز و پرندگان مهاجر و غیر بومی را به این تالاب بکشاند. این تالاب، در تنگه و دره ای صخره ای که مشرف به کوه است، قرار دارد. در این تالاب، آب دریای عمان، بصورت ایستا شده و منطقه ای مناسب برای زندگی گیاهان و جانوران به وجود آورده است. کنار این تالاب، دشتار قرار دارد که اهالی منطقه، به آن عروس نیز می گویند. دشتار، در زبان بلوچی، به دختران جوانی گفته می شود که هنوز ازدواج نکرده اند. دلیل این نام گذاری، زیبایی منطقه و درختان سَرسبز آن است.
بندر چابهار، تنها بندر اقیانوسی کشور است و همین امر، سواحل صخره ای بوجود آورده است که امواج پس از برخورد با آن ها، گاه تا پنج متر اوج می گیرند و در این سواحل است که انواع خرچنگ ها و لاک پشت ها را می توان مشاهده کرد. هم جواری با ساحل زیبای مکران (عمان)، سبب شده زیباترین غروب آفتاب سواحل ایران، از آنِ این منطقه باشد. در کناره های این دریا، به خصوص در قسمت جنوبی شهرستان چابهار، صخره های بزرگی در اثر پیش روی آب دریای مکران و فرسایش سنگ های رسوبی به وجود آمده اند که خلل و فرج ناشی از فرسایش آب در آن ها، چشم اندازهای بسیار زیبایی را ایجاد کرده است. از این قسمت، به خصوص در هنگام غروب آفتاب، می توان به عنوان یکی از زیباترین سواحل ایران یاد کرد.
2019 © کلیه حقوق این سایت، متعلق به شرکت مأوا پردازش نوین می باشد.