لفکوشای شمالی یا نیکوزیای شمالی، پایتخت و بزرگ ترین شهر جمهوری ترک قبرس شمالی که در نیمه شمالی شهر نیکوزیا و در استان لفکوشا قرار گرفته است. اداره شهر توسط شهرداری لفکوشای ترک می باشد. جداسازی شهر نیکوزیا پس از سال ۱۹۶۰ م و مناقشه قبرس میان ترک ها و یونانی ها کلید خورد. امروزه در لفکوشای شمالی مردمان ترک تبار زندگی می کنند. لفکوشای شمالی مرکز مهم تجاری با بسیاری از مغازه ها، مراکز خرید مدرن، رستوران و سرگرمی است. در این شهر مراکز تولید کننده انواع پارچه، چرم، سفال، پلاستیک و سایر محصولات نیز متمرکز شده است.
مسجد سلیمیه نیکوزیا که در گذشته با عنوان کلیسای جامع آقا صوفیه شناخته می شد، پس از حاکمیت عثمانی ها بر جزیره قبرس، به عنوان یک بنای عبادتی مخصوص مسلمانان در بخش تحت کنترل ترک ها موسوم به قبرس شمالی بشمار می رود.
مسجد بیوک خان یا کاروانسرای بزرگ یکی از بهترین مساجد جزیره قبرس بشمار می رود. این مسجد در نیکوزیای شمالی جمهوری ترک قبرس شمالی واقع شده است و توسط امپراطوری عثمانی در سال ۱۵۷۲ م ساخته شد. در طول تاریخ به زندان و خانه تهی دستان تبدیل شده است ولی دوباره شیوه مذهبی خود را حفظ کرده است. بنای مذکور پس از گذر زمان در دهه ۱۹۹۰ م ترمیم شد. امروزه به عنوان یک مرکز پُر رونق، متشکل از گالری های مختلف، کارگاه های آموزشی، مسافرخانه، مغازه هایی جهت خرید سوغات در محوطه مسجد دایر شده است.
دروازه کایرنیا دروازه ای است که در نیکوزیای شمالی جمهوری ترک قبرس شمالی قرار گرفته و جهت حمل و نقل در قسمت شمالی جزیره قبرس در شهر کایرنیا مورد استفاده قرار می گیرد. این دروازه در سال ۱۵۶۷ م توسط ونیزی ها به عنوان دیوار شهر ساخته شد و در سال ۱۸۲۱ م توسط عثمانی ها جهت مقابله با شورش های یونانی ها مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت. در حال حاضر این دروازه به عنوان یک دفتر اطلاعات گردشگری توسط شهرداری نیکوزیای ترک مورد استفاده قرار می گیرد.
مسجد عرب احمد مسجدی در شهر نیکوزیای شمالی در جمهوری ترک قبرس شمالی می باشد. این مسجد در اواخر قرن شانزدهم میلادی ساخته شد و نام گذاری آن پس از فرماندهی ارتش عثمانی در سال ۱۵۷۱ م صورت گرفت. همچنین مقبره تعدادی از شخصیت های بزرگ در بخش باغ آن جای دارد.
خط آتیلا یا خط سبز به خط مرزی بین دو بخش یونانی و ترک نشین قبرس گفته می شود. با توجه به این که آتیلا اسم رمز عملیات ارتش ترکیه در قبرس بود، خط مرزی که پس از این عملیات به وجود آمد به خط آتیلا معروف شد.