راهنمای گردشگری - شهر سنقر
سُنقُر، یکی از شهرهای استان کرمانشاه و مرکز شهرستان سنقر است.
ارتفاع آن از سطح دریا، ۱۶۸۱ متر است.
مردم شهر سنقر، کُرد زبان هستند و بیش تر روستاهای اطراف سنقر، به زبان کُردی کلیایی، که جزو دست نخورده ترین گویش های کُردی جنوبی است و اصالت خود را حفظ کرده، تکلم می کنند.
وضعیت آب و هوا
جاذبه های دیدنی
این سراب در شهرستان سنقر، یکی از ۵۰ منطقه نمونه گردشگری استان می باشد. محورهای گردشگری، جاذبه های کوهستانی، پوشش گیاهی و طبیعی مصنوع (باغات)، ارتفاعات زیبا و مسیر کوهنوردی از جمله ویژگی های بارز منطقه نمونه گردشگری سراب «گزنهله» است. قابلیت کوهنوردی، کایت سواری، برگزاری تورهای علمی، انجام تورهای موتور سواری و دوچرخه سواری کوهستان، وجود باغات میوه، فعالیت شکار و طبیعت، وجود چشمه های آب و جویبارهای روان در منطقه، تنوع پوشش گیاهی و نزدیکی به شهرستان سنقر، تنها بخشی از مزیت ها، فرصت ها و قابلیت های منطقه نمونه گردشگری سراب گزنهله است.
روستای نمونه گردشگری ورمقان، در دامنه کوه های بدر و پریشان قرار دارد. آب و هوای این روستا در بهار و تابستان، معتدل و مطبوع و در زمستان، سرد است. روستای کوهستانی ورمقان، با بافت مسکونی متمرکز، در شیبی ملایم استقرار یافته و منظره ساختمان های روستا با سقف های مسطح و دیوارهای خشتی و گِلی هم رنگ طبیعت، نشان دهنده کمال درآمیختگی فضای روستا با محیط طبیعی اطراف آن است. چشمه های بسیار زلال و گوارایی، در داخل و اطراف روستا وجود دارد که آب آشامیدنی و کشاورزی مردم روستا را تأمین می کنند.
در درون غار، تعداد دو دهلیز وجود دارد که یکی از آن ها، به طول ۷۰ متر و دیگری، به طول ۶۰ متر، پیمایش شده است. مسیرهای موجود برای ادامه پیمایش، بر اثر ورود گِل و لای به داخل غار، مسدود شده و ادامه پیمایش و شناسایی بیش تر غار، منوط به نظر کارشناسان زمین شناسی و پاک سازی غار از وجود گِل و لای است. وجود تالارهای بلند، شکاف های عمیق و استالاگمیت های زیبا و فراوان و چکنده های فعال در طول مسیر، این غار را در گروه غارهای زنده قرار داده است.
آبشار گینشاپسند، در حوالى روستاى ورمقان قرار دارد. این آبشار، که از دیواره های صخره ای کوهستان «بدر» سرازیر می شود، یکى از زیباترین آبشارهاى استان است. اطراف آبشار در فصول مساعد سال، طراوت و زیبایى فراوانى براى گردشگران به ارمغان می آورد.
سد سلیمان شاه، از نوع خاکی سنگ ریزه ای با هسته رسی است. بلندی سد سلیمان شاه، ۳۶ متر است، عرض تاج، ۷ متر، طول تاج، ۱۲۰۰ متر و حجم مخزن، ۵۰ میلیون متر مکعب، توسط کارشناسان آب منطقه ای غرب، نظارت و اجرا شده است. با اجرای سد سلیمان شاه، علاوه بر امکان تأمین آب شرب شهر سنقر در دراز مدت، ۵۳۰۰ هکتار از اراضی دیم این منطقه، به زمین های آبی تبدیل شد.
این آرامگاهِ هشت ضلعی، دو قسمت دارد. قسمت فوقانی، از آجر ساخته شده و سردابه، که از سنگ های تراش خورده ساخته شده است. این آرامگاه، متعلق به دوران تیموریان است. این مکان، هم اکنون، دارای یک درب ورودی به طبقه فوقانی می باشد و راهی به طبقه زیرین یا سردابه، در آن رؤیت نشده است.
آبشار پریشان، یکی از زیباترین آبشارهای استان است که از ارتفاعات پریشان، سرچشمه می گیرد. مناظر اطراف این آبشار، بخصوص در بهار و تابستان، بسیار تماشایی و جالب توجه است.
این رشته کوه، از سه قله مهم تشکیل شده است که به ترتیب، عبارتند از قله سهیل، با ارتفاعِ ۳۳۵٠ متر، قله کل فرج، با ارتفاعِ ۳١۵٠ متر، قله قیط قلعه، با ارتفاعِ ۳٢٨٠ متر، که از شرق شهرستان سنقر، مانند دیواری عظیم کشیده شده است. این رشته کوه، پوشش گیاهی بسیار غنی و سَرسبزی دارد و دارای چشمه های بسیاری است که از جمله، می توان به چشمه سهیل، در ارتفاعِ ۳ هزار متری و چشمه پونه، در ارتفاعِ ٢۷٠٠ متری اشاره کرد.
اهالی، اعتقاد كامل به این امام زاده دارند و او را، فرزند بلافصل امام محمد باقر (ع) می دانند و برای وی، كرامات زیادی قائل هستند و می گویند امام زاده احمد، از دست دشمنان متواری می شود و به منطقه نیزاری كه هم اكنون مزار آن بزرگوار است، پناه می برد، ولی به وسیله منافق محل، پناهگاهش فاش می شود و سپس، عمّال اُموی، آن حضرت را به شهادت می رسانند. این بقعه، مربوط به دوره صفویه می باشد.
چرمله علیا، از روستاهای قدیمی استان کرمانشاه است و سابقه سکونت نسبتاً طولانی دارد. ساختمان یک حمام قدیمی که تاریخ ساخت آن به دوره قاجاریه مربوط است، بیانگر قدمت و سابقه تاریخی این روستا می باشد. این روستا، در دره استقرار یافته و کوچه های پیچ در پیج و نسبتاً پهنی دارد. ارتفاع روستای از سطح دریا، ٢١٨٠ متر است و اقلیمِ کوهستانی سرد و خشک دارد. آب و هوای آن در بهار و تابستان، معتدل و مطبوع و در زمستان، سرد است. روستای چرمله علیا، به دلیل موقعیت طبیعی و اقلیم مناسب، مناظر و جلوه های جذاب و کم نظیری دارد. ارتفاعات بدر و پریشان، به خصوص در بهار، تابستان و پاییز، چشم انداز زیبا و دل انگیزی دارند.
آب سراب سنقر، از زیر کوه سراب، به سرعت و با فشار، بصورت فواره بیرون می ریزد. آب این سراب، در زمستان ها، گرم و در تابستان ها، سرد است. آب گوارای این سراب، آب آشامیدنی روستاهای اطراف را تأمین می کند و سپس به رودخانه قره سو می ریزد.
اماکن اقامتی
اطلاعاتی در این مورد وجود ندارد
رستوران ها و کافه ها
مراکز خرید
اطلاعاتی در این مورد وجود ندارد
پزشکی و سلامت
آداب و رسوم
اطلاعاتی در این مورد وجود ندارد
اوقات شرعی
رویدادهای آینده
نزدیک ترین جاذبه ها