راهنمای گردشگری - شهر فریمان
فَریمان، یکی از شهرهای استان خراسان رضوی و مرکز شهرستان فریمان است. بافت قدیم فریمان، شامل بناهای متعددی است که در دوره پهلوی اول، توسط مهندسین آلمانی ساخته شده است و جز اولین سازه های بتنی در ایران است.
وضعیت آب و هوا
جاذبه های دیدنی
بند فریمان، مربوط به دوران های تاریخی پس از اسلام است. بنای اولیه بند، به عصر مغول و به روایتی به دوران صفوی بر می گردد. این سد، یک بار در دوران عین الدوله، مرمت و سپس در زمان پهلوی و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ارتفاع آن، افزایش داده شده است. ارتفاع فعلی آن، ۲۰ متر می باشد و دارای پشت بندهای آجری بسیار مستحکمی است. طول تاج بند فریمان، حدود ۱۰۰ متر است و از سنگ و ملاط ساروج، در آن استفاده شده است. آب گیری سد، به وسیله دو برج آب گیر، که هر کدام جدا کار می کند، انجام می شود. آب، از مجراهای تعبیه شده در عمق های مختلف بند، به داخل چاه ها وارد و از کف چاه در جانب دیگر سد، خارج می شود. علاوه بر مناظر طبیعی اطراف بند، در حال حاضر و پس از نوسازی اطراف سد، امکانات رفاهی نیز تهیه شده که مجهز به جایگاه های استراحت، رستوران سنتی، سرویس های بهداشتی و وسایل بازی کودکان است که امکان یک تفریح دل نشین را برای خانواده ها فراهم می کند. این اثر، در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹، با شماره ثبت ۳۵۲۲، به عنوان یکی از آثار ملی ایران، به ثبت رسیده است.
برج واقع، یکی از جاذبه های فریمان است که در فاصله کمی از سد فریمان و در ضلع شمالِ شرقی سد فریمان، روی تپه ای نه چندان مرتفع، قرار گرفته است. این برج، مدور ساخته شده است و فانوس های دریایی را در ذهن تداعی می کند که مربوط به دوره پهلوی اول است و سبک معماری بسیار زیبایی دارد. در بالای برج، چهار پنجره در جهت های اصلی تعبیه شده است. این برج، برای نگهبانی ساخته شده ولی در اصل، کاربرد این بنا، برای تولید برق و پمپاژ آب بوده است. این بنا، برای کنترل و اندازه گیری مقدار آب بند فریمان هم به کار می رفته و از آب چاه داخل آن، جهت آبیاری فضای سبز اطراف نیز، استفاده می شده است.
رباط فریمان، مربوط به دوره صفوی-دوره قاجار است. قسمت های داخلی این بنا، شامل حجره ها، اصطبل، هشتی ورودی و حیاط مركزی است و نمای بیرونی آن، دارای چهار برج می باشد. این رباط، در محدوده شهر فریمان قرار دارد و از جمله رباط های با پلان مربعی، مشتمل بر قوس ها، درگاهی ایوان، ورودی و سایر ویژگی های خاص است. رباط فریمان، پیش از این، در راه یكی از مسیرهای فرعی راه ابریشم، كه سنگ بست را به هرات متصل می كرد، واقع شده بود. این اثر، در تاریخ ۵ بهمن ۱۳۷۸، با شماره ثبت ۲۵۸۰، به عنوان یکی از آثار ملی ایران، به ثبت رسیده است.
اماکن اقامتی
اطلاعاتی در این مورد وجود ندارد
رستوران ها و کافه ها
اطلاعاتی در این مورد وجود ندارد
مراکز خرید
اطلاعاتی در این مورد وجود ندارد
پزشکی و سلامت
آداب و رسوم
اطلاعاتی در این مورد وجود ندارد
اوقات شرعی
رویدادهای آینده
نزدیک ترین جاذبه ها