راهنمای گردشگری - شهر بردسکن
بَردَسکَن، یکی از شهرهای استان خراسان رضوی و مرکز شهرستان بردسکن می باشد. ارتفاع این شهر از سطح دریا، ۹۸۵ متر است. این شهر، از دو منطقه کوهپایه ای شمال و جلگه ای جنوب، شامل بیابان، نمک زار و شن زارهای کرانه کویر نمک، شکل گرفته است. بردسکن در قدیم، بر سر یکی از راه های اصلی تجاری خراسان به دیگر نقاط ایران از طریق کویر قرار داشت.
وضعیت آب و هوا
جاذبه های دیدنی
برج علی آباد، مربوط به سده ۸ ه.ق است و بر فراز بقایا و آواره های قلعه کهن، بنام کوشک، بنیان شده است. اعتقاد بر این است که این برج، یک مقبره بوده است، به همین خاطر، به مقبره کشمر نیز معروف شده است. این برج، ۱۸ متر ارتفاع دارد. نمای خارجی بنا، دارای پوششی مخروطی شکل است و از آجر ساخته شده است. این بنا، دو پوششه می باشد و علاوه بر سقف مخروطی خارجی، سقفی گنبدی به شکل عرق چین در داخل دارد و این دو گنبد، از بخش میانی به هم متصل و در مرکز این پوشش ها، دو روزنه تعبیه شده است که به منظور روشنایی و تخلیه هوا می باشد. بدنه بنا، دارای دو قسمت است که قسمت پایین، دوازده ضلعی است و پایه بنا را تشکیل می دهد و قسمت بالای بدنه اصلی، دارای ۴۸ ترک به شکل نیم ستون می باشد. بنا از داخل، دارای سه طبقه است و ارتفاع تیزه اصلی گنبد تا کف، ۳۱ متر است. معماری آن، به شیوه معماری برج رادکان است و این برج، به آتشکده زرتشت نیز معروف است. این اثر، در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰، با شماره ثبت ۱۲۷، به عنوان یکی از آثار ملی ایران، به ثبت رسیده است.
روستای خوشاب، بر روی تپه ای ساخته شده است و همه اطراف آن، زمین ها و باغ ها و مزارع است. علت نام گذاری روستا به خوشاب، آب و هوای مطبوع و خوشِ روستا می باشد، زیرا در تابستان که هوای گرم و کویری شهرستان تا چند ده درجه بالای صفر می رسد، آب و هوای خنک و دل پذیر خوشاب، میزبان میهمانانی است که از شهر و روستاهای اطراف به آن جا می آیند تا جمعه را در دامان طبیعت بکر و زیبای روستا باشند. شغل اکثر اهالی، کشاورزی و در کنار آن، به دامداری مشغول می باشند.
آب انبار سید باقر، مربوط به دوره قاجار است و به همت مردی خیر و فاضل، بنام سید باقر موسوی، ساخته شده و به همین نام مشهور است. ۲۲ پله آجری، ورودی به پاشیر آب انبار را امکان پذیر می سازد و از ویژگی های بارز آن، وجود ۲ بادگیر بسیار زیبا می باشد که ورود هوای مناسب را به مخزن، امکان پذیر می سازد و نقش به سزایی در سرد ماندن آب مخزن داشته است. این اثر، در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۳۸۳، با شماره ثبت ۱۱۰۳۴، به عنوان یکی از آثار ملی ایران، به ثبت رسیده است.
غار سیر، در میانه یک دیواره به ارتفاع حدود ۸۰ متر و در ارتفاعِ ۱۶۰۸ متری از سطح دریا، قرار گرفته است. دهانه غار، حدود ۱۵ متر بالاتر از پای دیواره و حدود ۱۵۰ متر بالاتر از کف دره است. این غار، در دوران گذشته، مسکونی بوده و به عنوان پناهگاه از آن استفاده می شده است. داخل آن، دیواره های سنگی و ساروجی مربوط به اتاق و منبع آب، باقی مانده است. غار، ۶۴ متر طول دارد و دارای ۲ سوراخ ورودی است که به فاصله نیم متر، روی هم قرار گرفته اند.
اماکن اقامتی
اطلاعاتی در این مورد وجود ندارد
رستوران ها و کافه ها
مراکز خرید
اطلاعاتی در این مورد وجود ندارد
پزشکی و سلامت
آداب و رسوم
اطلاعاتی در این مورد وجود ندارد
اوقات شرعی
رویدادهای آینده
نزدیک ترین جاذبه ها